suvikõrvitsalasanje

sügis on annirohke aeg! mis viga nii oleks, kui terve aasta sedasi saaks, aga ei. kusagil feedis oli diskussioon, et kuidas lastele oleks “parim” suvikõrvitsat “sisse sööta”, ja siis Pille tõi välja muuhulgas selle retsepti. mulle on viimasel ajal ricotta meeldima hakanud… ja nii ta läks.

suvikõrvitsalasanje

2 sl oliiviõli
750 gr jämedalt riivitud suvikõrvitsat 
2 hakitud küüslauguküünt
0.5 tl tšillipulbrit või tšillihelbeid
250 gr ricotta juustu
peotäis hakitud värsket basiilikut
3 sl riivitud parmesani + pealeraputamiseks
400 gr tomatikastet
6 lasanjeplaati
soola ja musta pipart

Kuumuta suurel pannil lusikatäis õli. Lisa jämedalt riivitud suvikõrvits, hakitud küüslauk ning tšillihelbed, maitsesta soolaga. Prae aeg-ajalt segades keskmisel kuumusel, kuni suvikõrvits pehmeneb. Võta pann tulelt, sega juurde hakitud basiilik ja riivitud parmesan, maitsesta soola-pipraga. Sega juurde ricotta. Võta väiksem ahjuvorm (ca 25×35 cm) ning laota põhjale kolmandiks suvikõrvitsasegust. Sellele määri veerand tomatikastet ning laota peale kiht lasanjeplaate. Korda, nii et saaksid kaks kihti lasanjeplaate. Pealmise kihi peale laota ülejäänud suvikõrvitsasegu ning alles jäänud (ehk siis pool) tomatikastmest. Riivi peale rohkelt parmesani.

Küpseta 200-kraadises ahjus 20-25 minutit, kuni roog on läbi küpsenud ja “mulksub”.
Lase enne serveerimist veidi jahtuda – siis on lasanjet kergem portsjoniteks lõigata.