Suvine aedviljakarri
Kogus: 4-6 inimesele
Koostis:
2 sl õli
2 sibulat
4-6 noort porgandit, lõigatud pikkupidi neljaks
2 loorberilehte
400 g suuri suvikõrvitsakuubikuid
2 pisikest tšillikauna
3 suurt küüslauguküünt
1 kuhjaga sl karripulbrit
470 ml keevat vett
400 g purk kookospiima
400 g purk kikerherneid
1 ½ tl soola
1 sl sojakastet või tamarit
+ riisi serveerimiseks
Valmistamine:
Aja paksema põhjaga pott kuumaks ja vala sinna õli. Lisa hakitud sibulad ja näpuotsaga soola. Prae paar minutit. Lisa porgandid ja loorberilehed. Prae minutike. Lisa suvikõrvitsakuubikud, terved tšillikaunad ja terved küüslauguküüned. Prae paar minutit. Lisa karripulber ja prae veel minut. Lisa keev vesi ja kata pott kaanega. Keeda keskmisel kuumusel 10 minutit. Lisa kookospiim ja kurnatud kikerherned koos soola ja sojakastme või tamariga. Keeda veel 5 minutit. Eemalda pott tulelt. Karri tundub alguses üsna vedel, kuid pakseneb seistes natuke. Seeõttu soovitan sellel enne serveerimist mõned minutid seista lasta.