Suvine Tiramisu nektariinidest

Eelmisel nädalal saatsid mulle kaks lugejat täpselt sama sisuga kirja- siia blogisse võiks ilmuda mõni tiramisu retsept.  Mõistsin, et ma tõepoolest olen sellest magustoidust kaarega mööda käinud, mitte et me kodus vahel ei tiramisutaks. Alati ei jõua pildistada ja alati ei tule nii hämmastav, et sobiks retsepti ülesse riputada. Ja kõige tavalisemaid tiramisu retsepte leiab ju internetist pea igalt poolt. Sel nädalal ma aga parandasin oma vea, keerasin köögis kokku suussulava maiuse, mis kindlapeale väärib veidikest pinda mu blogis.

Kohvi mekiga magustoidud mulle peale ei lähe, seetõttu välistan alati väljas käies menüüst tiramisu. Kuigi nüüd olen ma enda jaoks kohvi kui joogi avastanud, nii et on võimalus, et ka kohvihõngulised magustoidud hakkavad mulle üsna pea meeldima. Sinnamaani üritan ma kokates leida kohvile alternatiive. Seekord jäid näppu aga nektariinid ning nendest sai kokku keedetud siirup. Tulemuseks suviselt kerge, õhuline ja sõltuvust tekitav magustoit, mis maitseb väga hästi ka lastele!
Tiramisu on Itaalia päritolu magustoit, mis otsetõlkes kõlaks ”tõsta mind üles”. Originaalretsepti kuuluvad kange kohviga immutatud küpsised, munast, mascarpone juustust ja suhkrust valmistatud õhuline kreem ja magustamata kakao. Versioone tiramisust on lugematu arv- ka mina kaldusin originaalist üsna kaugele, aga ma usun, et see kõrvalekalle õigustas end vägagi ära!

NB! Klassikuarmastajad jätke nektariinid välja ja kastke küpsised kange kohvi sisse!
Vaja läheb (4-le) :
  • 4 nektariini
  • 1,5 dl vett
  • 2 spl suhkrut
  • 1 vanillikaun
  • 0,5 tl mandliekstrakti
  • 2 munakollast
  • 2 spl suhkrut
  • Poole sidruni riivitud koor
  • 250 g toorjuustu
  • 2 munavalget
  • 2 spl suhkrut
  • Savoiardi küpsiseid
1. Lõika nektariinid õhukesteks sektoriteks. Kuumuta potis suhkur ja vesi. Lisa nektariinilõigud. Kraabi vanillikaunast seemned potti lisa ka tühjad kaunad. Seejärel vala hulka mandliekstrakt.
2. Pane potile kaas peale ja lase 15 minutit keskmisel tulel nektariinidel pehmeks tõmbuda.
3. Vala nektariinid sõelale ning lase siirupil potti nõrguda (või muusse anumasse). Siirupit kasuta hiljem küpsiste immutamiseks. Lase nii siirupil kui nektariinisektoritel täielikult maha jahtuda.
4. Vahusta munakollased suhkru ja riivitud sidruni koorega. Sega hulka toorjuust.
5. Vahusta munavalged suhkruga tugevaks vahuks. Sega õrnalt toorjuustukreemi hulka.
6. Immuta küpsiste suhkruga kaetud pool siirupis ning aseta need meelepärase vormi või pokaalide põhja. Kata küpsised nektariinidega ning vala peale pool kreemi kogusest. Seejärel immuta taas küpsiseid siirupis ja lao kreemi peale. Kata küpsised kreemiga.
7. Pane magustoit vähemalt üleööks külmkappi.
8. Enne serveerimist sõelu peale magustamata kakaod ning kaunista suviste marjadega!