Maasikasorbet
- 4 dl vett
- 1 dl suhkrut
- 400 g maasikaid
- 1 laimi mahl ja riivitud koor
- 4-5 piparmündilehte
- 2-3 sl vahtrasiirupit
- Vana Tallinna likööri
Keeda vesi ja suhkur kergeks siirupiks, jahuta maha. Purusta maasikad koos piparmündilehtedega saumikseriga hästi ühtlaseks, suru läbi sõela (sõelale jäävad vaid suuremad seemned ja lehetükid). Lisa suhkrusiirupile marjapüree, laimimahl ja -koor ning maitse järgi vahtrasiirupit. Viimase kogus varieerub sõltuvalt maasikate hapususest.
Vala saadud mahlasegu plastikkarpi ja aseta sügavkülma. Korralikult läbikülmunud mass lõika tükkideks ja purusta köögikombainis ühtlaseks puruks. Ühtlasema sorbeti saamiseks võib külmumise vältel kergelt jäätumahakkavat massi ka kahvli või lusikaga mõned korrad läbi segada, granita jaoks pole seda tarvis.
Serveerimisel tõsta maasikalumi kaunisse pokaali ja nirista igale portsule peale supilusikatäis Vana Tallinna likööri (lastele mõistagi mitte:) ).
Maitseb kõige paremini poolsulanult.