Tagliatelle pasta suvikõrvitsa ja tomatiga
Kogus: neljale
300 g keetmata tagliatelle pastat
2 – 3 sl oliiviõli
2 sibulat
5 suurt küüslauguküünt
4 keskmist küpset tomatit
2 keskmist suvikõrvitsat (kokku 400 g)
1 + 1 tl soola
½ tl purustatud musta pipart
peotäis värsket basiilikut
Valmistamine:
Keeda pasta al dente. Samal ajal aja paksema põhjaga pott kuumaks. Vala sinna õli ja lisa peeneks hakitud sibulad. Prae paar minutit. Lisa peeneks hakitud küüslauguküüned. Prae pool minutit. Lisa tomatikuubikud ja lase mõni minut podiseda. Lõika suvikõrvitsatest juurviljakoorijaga lindid, kuni sulle jääb alles vaid seemnetega keskosa. Lisa suvikõrvitsalindid podisevatele tomatitele koos ühe teelusikatäie soolaga ja natukese musta pipraga. Lase paar minutit podiseda. Kurna pasta ja vala see tomati-suvikõrvitsakastme sisse. Lisa hakitud basiilik ja teine teelusikatäis soola. Sega korralikult läbi ja serveeri kohe.