Täidetud südamed vaniljekreemi ja vaarikatega
http://sentjurin.blogspot.com/2013/02/taidetud-sudamed-vaniljekreemi-ja.html
Ma küll pole suurem asi valentinipäeva austaja, sest selle päeva kontseptioon on minu jaoks pisut segane, eriti kui arvestada tähtpäeva ajalugu, aga südamekujuliste kookide vastu pole mul midagi. Krõbeda südame seest leiad vaniljekreemi ja vaarikad. Kuna ma ei tahtnud munavalgeid raisku lasta, siis otsustasin koogid pealt beseega kaunistada. Selliseid koogikesi, aga ilma beseeta, küpsetatakse palju Taanis ning originaalis käib sees ainult kreem, aga teate ju küll, et minusugune marjasõber proovib kõike mõne vaarika või maasikaga vürtsitada. Kuna kooke süüakse jahtunult, siis saab need hommikul valmis teha ning hiljem sõpradele kinkida. Ise tehtud, armastusega tehtud, kas pole nii ?
Vaja läheb: ( u 6-7 )
- 150 g võid
- 3 dl jahu
- 1 dl jahvatatud mandleid ( võib asendada tavalise jahuga)
- 0, 75 dl suhkrut
- 2 munakollast
Täidis:
- 2,5 dl piima
- 1 spl vanillisuhkrut või pool vanillikauna
- 2 munakollast
- 2 spl suhkrut
- 1 spl maisitärklist
- 2 dl vaarikaid
- 1 spl tuhksuhkrut
Lõika külm või kuubikuteks, sega hulka jahu ja jahvatatud mandlid. Lisa suhkur ja munakollased. Sega ühtlaseks taignaks ja aseta 30 min külmkappi.
Vaniljekreemi jaoks kuumuta piim, lisa vanillisuhkur või kraabi kaunast seemned välja. Sega omavahel munakollased ja suhkur,seejärel lisa tärklis. Kalla hulka veidike kuuma piima, seejärel vala segu potti tagasi. Kuumuta nii kaua, kuni kreem muutub paksemaks. Lase jahtuda.
Vooderda väikesed vormid taignaga. Täida vaniljekreemiga, lisa 2-3 vaarikat. Lõika peale vormikujulised kaaned ( Kõige lihtsam on vooderdada muffinipann taignaga ning katta ümmarguste kaantega, nii saad ümmargused täidetud koogid. Südamekujuliste vormide olemasolul tuleb rohkem näputööd teha. Kõige kasulikum on tainas õhemaks rullida ning vormi järgi südamekujulised kaaned välja lõigata. Ära võta kogu tainast välja, sest see muutub liiga pehmeks, nii on seda võimatu vormida.)
Küpseta koogikesi 200°C kraadi juures u 20-25 min. Samal ajal vahusta munavalged tuhksuhkruga tugevaks vahuks. Täida pisike kilekott munavahuga, lõika alla nurka väike auk. Kata koogid pealt munavahuga ning küpseta veel 5 min, et besee muutuks kuldpruuniks. Serveeri jahtunult.