Teistmoodi pirni-beseerull

See retseptipostitus on pühendatud ühele väga-väga maitsvale beseerullile. Selline õhuline magus amps on alati justkui killuke kõige maitsvamat headust ning lisaks saab see valmis  uskumatu kiirusega. Seesuguseid magusaid küpsetisi olen ma valmistanud rohkelt, kuid alati kasutanud seda klassikalist retsepti, kus lisaks munadele ja suhkrule lisan tainasse veel tärklist ning sidrunimahla. Alljärgnevalt aga õhuline beseerull, mille täidises ja besee valmistamisel on kasutatud hoopis vanillikastmepulbrit (teate ehk seda Ekströms vanillikastmepulbrit, mis on lihtsasti leitav mis tahes toidukauplusest). See retsept jõudis minuni tegelikult tänu minu heale tuttavale Lia Virkusele, kes ka selle omanikuks on – aitäh:)
Ausalt öeldes vaimustusin ma sellest retseptist koheselt. Antud besee valmistamine on tunduvalt lollikindlam ja ka selle rulli keeramine lihtsam. Ja tänu vanillikastmepulbri kasutamisele täidises muutub vahukooresegu märgatavalt paksemaks, mistõttu on seda mugavam koos beseega rulli keerata, kuna miskit ei valgu kuskilt välja;) Seesama kastmepulber annab ka mõnusat vanillimaitset! Ühesõnaga üks kiiduväärt retsept, mis jääb kindlasti ka minu retseptivaramusse. Beseerull, nagu ikka, on kõige parem valmistamise päeval, aga sobib hästi ka järgmisel päeval maiustamiseks.
Mida teha sellest retseptist järelejäänud munakollastega? Mina valmistasin 2 munakollasest majoneesi ning ülejänud 4 läksid vanillikastme valmistamiseks!
Besee:
6 munavalget
4 dl suhkrut
0,5 kotti (Ekströms) vanillikastmepulbrit

Täidis:
4 dl vahukoort
300 g kohupiimapastat

ülejäänud pool kotti vanillikastmepulbrit
1-2 küpset pirni, koorituna (või erinevaid marju)
Vahusta munavalged korralikult kõvaks vahuks. Vahustamist jätkates lisa neljas osas suhkur. Kõige viimasena lisa vahustades juurde vanillikastmepulber. Seejärel laota saadud segu küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 175 kraadi juures ca 18 minutit.
Seejärel kummuta besee  tuhksuhkruga ülepuistatud teisele küpsetuspaberile. Eemalda beseelt küpsetuspaber ning lase pisut jahtuda.
Täidise valmistamiseks vahusta koor, lisa segades juurde kohupiim ja vanillikastmepulber. Määri segu terves ulatuses beseele. Alumisele osale laota pirnitükid. Keera besee küpsetuspaberi abil ettevaatlikult rulli. Hoia kuni serveerimiseni külmkapis!