Tomatine kalkuni-šampinjoni supp

Blogis on tühjus. Puhub külm ja kõle tuul… Et natukenegi sooja saada, siis siit poolt üks soojendav ja toitev supike, milles lihaga koonerdatud ei ole ja oht lusikas leeme sisse ära uputada on olematu.

Vaja läheb:

  • 450 g kalkuniliha strogonov
  • 3 küüslauguküünt
  • 4 sl õli
  • 3kartulit
  • 1 porgand
  • 1 suur hapukurk
  • 250 g šampinjone
  • 250 g tomatipastat
  • 800 ml vet
  • soola, pipart
  • 1 sl suhkrut
  • 1 sl lahjendatud äädikat
  • 2 sl sojakastet
  • 1 tl uhmerdatud koriandrit
  • 1 muna
Tee nii:
Haki küüslauk peeneks, viiluta porgandid, kurk ja šampinjonid ning lõika kooritud kartulid kuubikuteks. Kuumuta poti põhjas õli. Lisa liha ja küüslauk ning pruunista. Lisa potti ka šampinjonid, julgelt soola ja natuke pipart ning lase potiseda kuni liigne vedelik on aurustunud. Pane potti ka porgandiviilud, tomatipasta, sojakaste, koriander, suhkur, äädikas ja vesi. Lase keema tõusta. Lisa kartulikuubikud ja kurk ning jäta 20-30 minutiks tasasele tulele podisema kuni supp on paksenenud ja kartul pehme. Kõige lõpuks sega sisse üks toores muna ja jäta supp kaane alla tõmbama. Vajadusel timmi maitseid: lisa soola, suhkrut, pipart või äädikat.
Kogus: neljale