Türgi sibulasalat

Sibulasalat sobib suurepäraselt grilli kõrvale. Eriti hästi passib koos lavaššiga sealihašašlõki või näiteks kofta juurde. Veripunane sumahh on maitselt mahe ja hapu, seega ei maksa selle kogust karta. Kes soovib, võib salatisibulat kasutada, kuid soolaga hõõrudes ja pestes muutub ka harilik kollane sibul täitsa taltsaks.

Vaja läheb:

  • 3 suurt sibulat, pikuti poolitatud ja õhukesteks viiludeks lõigatud
  • ½ tl soola
  • väiksem punt lehtpeterselli, peenelt hakitud
  • 1 sl jahvatatud sumahhi
  • ¼ tl jahvatatud tšillipipart (soovi korral)
  • 1 sidruni mahl
  • veidi soola maitsestamiseks
  1. Pane sibul ja sool suurde kaussi ja hõõru käte vahel kuni mahl eralduma hakkab. Seejärel loputa külma vee all, nõruta ja pane köögipaberile kuivama.
  2. Sega omavahel sibul, petersell, sumahh ja tšillipipar (kui kasutad). Lisa maitse järgi soola.
  3. Enne serveerimist pigista peale sidrunimahl.

Vaata lisaks: