Tursapallid


Mingil hetkel tekkis majapidamisse (liiga palju) toorest turska. Ja siis ma otsisin, et milliseid suupisteid annaks sellest teha. Enamik norra vanaemadest paistis kasutavat umbes taolist retsepti:
Tursapallid
U pool kilo toorest tursafileed, tükkidena, suuremad luud ja nahk eemaldet
2 muna
1 spl jahu
2 dl koort (mitte korraga sisse valada!!)
U 4 spl hakitud murulauku
Soola, pipart
Purusta tursk köögikombainis (mina tegin seda küll sauseguriga). Siis tuleb tunde järgi rõõska koort juurde panna, sest see peenestet tursk kui selline on päris kuiv. Kogu koort ei ole hea korraga sisse lajatada, võib liiga vedel jääda, aga ma pakun, et mul läks u 1.5 dl küll ära. Siis löö sisse munad, murulauk ja kõige lõpuks 1 spl jahu, rohkem ei ole vaja, eriti siis, kui plaanis pisemaid palle teha. Prae pannil jaokaupa ja pane köögipaberile nõrguma. Juurde sobib hästi poeletilt see türgi vanamehe pildiga tzatziki.