Ubadega täidetud paprikad/tšillid

Ma ei tea miks, aga hirmus isu täidetud paprikate* järgi on olnud. Nii poolteist kuud. Tõsi, mitte lihtsalt täidetud paprikate vaid just nende ubadega täidetud paprikate isu. Vaatasin nimelt River Cottage’it ja kuigi tuleb meeles pidada, et kogu see idüll on lavastatus, siis tuleb tunnistada, et see on lummav. Ja juurikaraamatu otsas istun ma juba pea pool aasta.

Pildi tegemine on ka nats raskendatud, minu meelest oli mul ennem kergem kaamera.

Kuna ma olen laisk ja nõrk, siis ma tegin mõned muudatused retseptis. Esiteks ma ei eelküpsetanud ega koorinud paprikaid. Teiseks olid mul ühed kummalised oad, kunagi Maximast ostetud ja peale kirjutatud “fasol japonskaja belaja” sort “Platinum”. Eesti keelne napp kiri ütleb, et “Sobib praadide valmistamiseks”, vene keelset teksti ma pole viitsinud ära tõlkida aga pildimaterjal seal kõrval annab aimata, et neist soovitatakse teha miskit kaneelirullilaadset küpsetist. Ühesõnaga konservubade asemel ma keetsin natuke ube.

Ühesõnaga on vaja paprikaid või tšillisid, mis võib ettevalmistada nii nagu ülal, ehk poolitada või teha see nö mütsi variant. Oad tuleks siis leotada ja keeta (kui on konservoad, siis ära seda tee). Praeahi eelkuumutada 180°C. Kuumuta pannil veidi õli, prae madalal tulel natuke peeneks hakitud sibulat (u 10 min, et oleks selline mõnusalt karamelline ja pehme). Lisa kas riivitud või peeneks haktud tomatid (võiks koorida, aga mina ei viitsinud). lase keema tõusta ja siis võta tulelt. Lisa oad ja mulju natuke seda segu, lisa peotäis hakitud koriandrit, veidi jahvatatud köömneid, maitseks tulist paprikat, soola-pipart. Täida saadud seguga paprikad ja küpseta ahjus (kui on eeltöödeldud paprikad siis 20 min, kui toored nagu mul ja lisaks veel oad mis polnud niiväga pehmed, võib minna isegi 40-50 min). Serveerida võib näiteks (küüslaugu)jogurtiga (purustatud küüslauk segatakse joguritga).

——-

*Ubadest ma saan aru, tere valk. Aga paprika, on mul mõne järjekordse toitaine puudus? Paprikas pole ju midagi väga kasulikku.