Üks lihtne halvaa-maasikakook
Naljakas on see, et kui Pärnus hakkavad maasikad peenramaal juba lõppema, siis minu Tallinna lähedal asuvas suvilas saavad esimesed punapõsksed marjad alles valmis. Just eile saigi suvilas korjatud alles esimesed punakad maasikahakatised – sedasi on tegelikult kõigi saadustega. Nii, et kui maasikad Pärnus otsas, liigun sujuvalt põhja suunas, kus saak alles õues valmib:)
Põhi:
- 180 g küpsiseid (klassikalisi)
- 50 g võid, sulatatuna
Kate:
- 400 g maasikaid
- 100 g halvaad
- 900 g hapukoort
- 200 g suhkrut
- 3 muna
- 3 sl mannat
Purusta küpsised mikseriga peeneks, lisa sulatatud või ja sega ühtlaseks. Kata seguga küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva vormi (22-24cm) põhi.
Lõika maasikad sektoriteks ning aseta vormi. Murenda peale halvaa. Sega omavahel ülejäänud ained ning vala vormi. Küpseta ahjus 180 kraadi juures 50 min. Seejärel lase ahjus avatud uksega seista ca pool tunnikest. Aseta seejärel vähemalt 6 tunniks külmkappi tahenema ja maitsestuma.