Ulukiterriin

Metsalainel jätkates…. Liha ja maksaga terriinid on head jõuluroad. Mitte, et ma neid igaks jõuluks oleks teinud, aga kui sülle sadas selline jahisaak, siis oli selge, et terriniks peab see saama. Lihtne Prantsuse talupojatoit on mugav teha, ainult  kokkusegamise vaev.  Las ta siis seal ahjus vaikselt küpseb. Hiljem  külmkapis kogub veel maitseid ja päevakese pärast saabki juba viilutama minna. Külmkapi uks hakkab kolksuma päris tihedalt. Lõikad aga toeka viilu, tõstad peale pohlamoosi ja naudid juba teab mitmendat ringi, ning nii kogu pühade aja.
  • 500g hakkliha (mul oli põdravasika oma ja seapõsk)
  • 300 g maksa (mul oli metspõrsa maks)
  • 2 dl piima
  • peotäis kuivatatud jõhvikaid
  • jõhvikalikööri
  • 1 muna
  • 3 spl hapukoort
  • marineeritud seeni
  • soola
  • pipart
  • tüümiani
  • 1 sibul
  • 2 pakki peekonit
Pane jõhvikad likööri sisse likku ja maks piima sisse. Leota paar tundi. Haki sibul ja kuumuta pannil klaasjaks, tõsta kõrvale. Sega hakkliha, muna, hapukoor, hakitud seened, jõhvikad koos likööriga, tüümian, sool ja pipar ühtlaselt läbi. Haki maks peeneks ja sega juurde, lisa sibul. Vooderda terriinivorm (sobib ka keeksivorm) peekoni ribadega, nii, et servad jääksid üle ääre rippu. Kalla mass vormi ja silu ühtlaseks. Tõsta peekonirääred peale. Küpseta fooliumiga kaetult 1,5 tundi 170 kraadi juures. Aseta küpsetusvorm teise suuremasse ja täida see poolenisti veega. Lase jahtuda. Tõsta külmkappi.
Värske rukkileb lõhnab nii ahvatlevalt. Lähen lõikan viilu ja teise terriini ja panen pohlamoosi ka…