Vaarika-mandli kook

kes suudaks keelduda värsketest vaarikatest? eriti, kui neid on palju? eriti, kui on maadeldud herilastega, et neid kätte saada? kui ma saaks valida ühe moosi, mille ma üksikule saarele kaasa saaks võtta, oleks see igastahes vaarikamoos. sügav täis ja muidu ka isu otsas, tuli kooki teha. vaarikakook on muidu ka hea, aga seekord, värsketega, kohe eriti

  • 200 gr toatemperatuuril võid
  • 200 gr suhkrut
  • 4 muna
  • 100 ml hapukoort
  • 100 gr purustet mandleid/mandlijahu
  • 150 gr jahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 300 gr värskeid vaarikaid

vahusta või suhkruga, lisa ükshaaval munad ja siis hapukoor. sega sisse mandlijahu, jahu ja küpsetuspulber. vala 20 cm läbimõõduga vormi, vala peale vaarikad ja suru osaliselt sisse. küpseta 200 kraadil u 45 minutit kuni tunnikene. lase jahtuda ja maitse suve.