Vaarikamaitseline šokolaadi-juustukook

See šokolaadikook on üks mu enda suuri lemmikuid – ideaalne kreemjas konsistents koos hapuka vaarikamaitselisest šokolaadist tuleneva nüansiga tõeliselt šokolaadisel põhjal. Juurde veel värsked vaarikad ja ongi minu jaoks täiuslik kook valmis. Kui ma teaks, et täna on mul viimane päev elada, siis see oleks üks kindel kandidaat viimaseks koogiks, mida enne lõppu nautida:):):)

Suussulava vaarikamaitselise šokolaadi-kohupiima-juustukoogi, millega sõpru ja südameid võita saate väga lihtsalt kodus küpsetada selle lihtsa retsepti järgi:)

Põhi:

  • 180 g šokolaadiküpsiseid
  • 50 g tumedat šokolaadi
  • 50 g võid

Täidis:

  • 3 muna
  • 1 dl suhkrut
  • 400 g toorjuustu
  • 300 g kakaoga kohupiimapastat
  • 1,5 dl hapukoort
  • 200 g tumedat (vaarikamaitselist) šokolaadi

Kaunistamiseks:

  • 50 g riivitud tumedat šokolaadi
  • värskeid vaarikaid
  • mündi lehti (soovi korral)
Põhja jaoks haki või ja šokolaad ning sulata paksupõhjalises potis madalal kuumusel. Sega purustatud küpsistega. Suru segu 24 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi põhja ja aseta vorm täidise valmimise ajaks külmkappi.
Täidise jaoks sulata šokolaad vesivannil.  Sega toasoe toorjuust ja suhkur vispliga ühtlaseks (NB sega, mitte ära vahusta!!!), lisa ükshaaval toasoojad munad, hapukoor, kohupiimapasta ja lõpuks ühtlase joana samal ajal hoogsalt vispliga segades sulatatud šokolaad. Kalla juustu-šokolaadisegu vormi sisse küpsisepõhja peale ja küpseta 170 kraadises ahjus u 50-60 minutit. Enne serveerimist lase koogil jahtuda ja hoia külmas. Serveeri tumeda šokolaadi laastude, värskete vaarikate ja soovi korral ka mündi lehtedega.