Väikesed seenepirukad

Väikesed pärmitaignast seenepirukad on sobivad pakkuda näiteks piknikul, aga maitsevad imeliselt ka puljongi kõrvale.
Väikesed seenepirukad
5 dl käesooja piima
25 g värsket pärmi
veidi suhkrut
1 tl soola
1,2-1,5 l nisujahu
2-3 sl sulatatud võid
Seenetäidis:
4 dl kupatatud seeni (pilvikuid, männiriisikaid vm)
1 sl võid
1 väikene hakitud sibul
2 keedetud muna
veidike hapukoort
soola
pipart
hakitud värsket tilli
määrimiseks muna
Hõõru pärm vähese suhkruga vedelaks. Lisa käesoe piim, soolaga segatud jahu ning viimaks sulatatud või. Sõtku tainas ühtlaseks, vajadusel lisa jahu. Kata kauss rätikuga ja jäta tainas soojasse kohta kerkima, kuni taigna kogus on kahekordistunud.
Samal ajal valmista täidis. Haki kupatatud seened ja sibul väikesteks tükkideks. Kuumuta pannil või, lisa sibul ja hakitud seened. Prae 4-5 minutit ja jäta segu veidikeseks jahtuma. Haki keedetud munad kahvliga peeneks. Lisa seene-sibulasegule hakitud munad ja hapukoor, maitsesta soola, pipra ning hakitud tilliga.
Kui tainas on  kerkinud, kummuta see jahusele lauale ning sõtku veel veidike aega. Rulli tainas 2-3 mm paksuseks. Lõika pirukavormi või klaasi abil taignast kettad, mille ühele servale aseta 1 tl seenetäidist. Keera teine taignapool täidisele peale ja vajuta servad kõvasti kinni. Toimi samamoodi ülejäänud pirukatega. Määri pirukaid pealt lahtiklopitud  munaga ja küpseta eelsoojendatud 200-kraadises ahjus ca 15 minutit kuni pirukad on pealt kuldsed.
Retsept: Nami-Nami