Valge šokolaadi ja nektariini toorjuustukook

Oma armsale õele sai tänase sünnipäeva puhul tehtud üks väike ja armas koogike. Retsept väikeste mugandustega pärit BBC Good Food lehelt.

Vaja läheb:

Põhi:

  • 150 g Digestive küpsiseid
  • 50 g võid

Täidis:

  • 100 g valget šokolaadi
  • 400 ml vahukoort
  • 200 g toorjuustu
  • 85 g suhkrut
  • 20 g želatiini
  • 2 nektariini

Kaunistuseks:

  • 2 nektariini
  • kaneelisuhkrut
  • võid

 

Esmalt tee valmis koogi põhi. Selleks purusta küpsised, sulata või ja sega omavahel kokku. Suru saadud mass küpsetuspaberiga kaetud 18 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale ja äärtesse. Seejärel tõsta põhi täidise tegemise ajaks külmikusse tahenema.

Täidise jaoks koori kaks nektariini ja lõika väikesteks kuubikuteks. Seejärel pane želatiin vähesesse külma vette paisuma. Järgnevalt pane kuumavee vannile 100 ml vahukoort ja tükeldatud valge šokolaad, sega pidevalt, kuni šokolaad on sulanud. Nüüd tõsta kuumavee vannile želatiin, sulata ja nirista siis vahukoore-valge šokolaadi segusse. Siis vahusta toasoe toorjuust suhkruga ja eraldi anumas ülejäänud (300 ml) vahukoor. Viimaks sega vahustatud toorjuustu hulka vahukoore-valge šokolaadi segu, vahustatud vahukoor ja nektariini tükid. Sega õrnalt läbi ja vala segu põhjale. Lase koogil külmikus taheneda vähemalt 4 tundi.

Enne serveerimist lõika kaks nektariini sektoriteks ning aseta koos paaari võitüki ja veidikese kaneelisuhkruga pannile. Grilli pannil paar minutit, lase jahtuda ja säti koogile.