Valge šokolaadiga õuna-suvikõrvitsamoos

Eilses Naistelehes (1.10) jagasin ma üht suurepärast moosiretsepti, mida oleks patt ka siin jagamata jätta. Panin sellele nimeks Daamide moos. Miks? Kunagi, kui Andraga oma esimest kokaraamatut kirjutasime (Retseptisahtel käsitöökapis), siis tegime sinna ühe ülimalt hea koogi, mis koosnes kookoshelvestest ja peedist. Selle koogi maitse oli nii hõrk ja välimus nii kerge ja puhas, et naljatlesime, et seda söövad valge kübaraga daamid kohvikus siis, kui nende kaasad samal ajal golfirajal viibivad. Selle moosiga on sama lugu. Maitseb nii võluvalt, pisut luksuslikult ja veidi teistmoodi …..

2 väiksemat purgikest moosi

500 g õunu
300 g suvikõrvitsat
veerand klaasi vett
100 g suhkrut
0,5 tl kaneeli
100 g valget šokolaadi

Eemalda õuntelt südamikud ning lõika väiksemateks tükkideks. Eemalda suvikõrvitsal südamik ning lõika samuti väiksemateks tükkideks (ära õunu ja suvikõrvitsaid koori!). Seejärel pane retsepti 5 esimest komponenti potti ning kuumuta madalal kuumusel segu seni, kuni õuna- ja suvikõrvitsatükid on pehmed, aeg-ajalt kuumutamise ajal segades. Seejärel püreesta kergelt moosisegu ning aseta pott uuesti tulele. Haki šokolaad väikesteks tükkideks ning lisa moosile. Sega seni, kuni šokolaad moosi on sulanud. Aseta kuumalt ettevalmistatud purgikestesse.