Värsked kevadrullid

kevadrullid

Olen kevadrullide tegemise peale juba kaua aega mõelnud. Suured tänud Umamile, kes retsepti nii kenasti üles pani, et ka täielik võhik (nagu mina :)) saab nende õpetuste kohaselt kevadrullide tegemisega hakkama.

Kevadrullid olid Hiina uusaastapidustuste toit (kevade pidustuste). Sealt ka nende nimetus. Värske kevadrulli amps pidi uuel aastal eemale hoidma kurja ja õnnetused. Hiina uusaastani on veel küll aega, aga väike tervislik pala kulub ju alati ära!

Kevadrulle saab teha ka erinevalt, seekord proovisin just värskeid kevadrulle. Kindlasti proovin kunagi ka teisiti.

Vaja läheb:

riisipaberit
2 porgandit
1 värske kurk
200 g krevette
basiilikulehti
keedetud riisinuudleid (vala peale keev vesi ja lase 10 min kaane all tõmmata).

Kastme jaoks läheb tarvis:

kalakastet
küüslauku
sojakastet
suhkrut
laimi

Kõigepealt säti lauale kõik vajaminevad asjad. Aseta lauale kuiv ja puhas lõikelaud ning viiluta koostisosad kausikestesse, Sega kokku kaste ja pane lauale natuke sügavam taldrik, kus saad riisipaberi märjaks teha. Vaja läheb ka sooja vett.

kvdr2

Mis en place! :)

Nüüd kasta riisipaber sooja vette. Aseta see lõikelauale. Pane paberile porgandit, kurki, riisinuudleid, basiilikulehti, krevette ja keera kõik rulliks (alguses ääred üles ja siis pikalt lõpuni).

Sega kaste: 2 spl kalakastet, 1 peeneks hakitud küüslaugu küüs, 1 spl suhkrut, poole laimi mahl, 1 spl sojakastet ja soovi korral tšillit.

Meile meeldis ka “Sweet chilli sauce” kastmega.

Naudi klaasi valge veiniga! :)