Vastlakuklid

IMG_2795

Vastlapäeval peavad laual olema vastlakuklid. Ilma nendeta ju ei saa!

Leidsin väga hea Nami-Nami retsepti ning vähendasin koguseid poole võrra. Lisasin veidi rohkem suhkrut ning jahu.

Retsept asub siin: http://www.nami-nami.ee/Recipe/View/2431

Kuklid

  • 2,5 dl leiget piima
  • 25 g pärmi
  • 0,5 tl soola
  • 100 g sulatatud võid
  • 1 muna
  • 400 g nisujahu (pane veidi rohkem)
  • 1,5 sl suhkrut (pane rohkem)

Täidis

  • vahustatud rõõska koort (35 %)
  • suhkrut
  • vanillisuhkrut

Valmistamine

Lisa leigele piimale suhkruga vedeldatud pärm ja kuni pool jahust. Klopi segamini ja lase soojas kohas rätikuga kaetult kerkida, kuni taina pinnale tekivad väikesed mullikesed.
Sega kerkinud tainale juurde sool, jahtunud sulavõi, lahtiklopitud munad ja ülejäänud jahu. Sõtku, kuni saad ühtlase läikiva taina, mis käte ja kausi küljest lahti lööb. Pane tainas uuesti sooja kohta kerkima.
Kui tainas on kerkinud, siis vormi kuklid.
Aseta kuklid ahjuplaadile ja lase veel kerkida.
Määri need pealt piima või munaga ja küpseta 200-225kraadises ahjus 10-15 minutit, kuni kuklid on pealt kuldsed.
Võta kuklid ahjust välja ja lase köögirätiku all jahtuda.
Lõika jahtunud kuklitelt tükk pealt ära, täida vahukoorega ja pane äralõigatud tükike õrnalt peale.Retsept on mugandatud Silvia Kalviku raamatust “Pühade- ja tavanditoidud”.
HEAD ISU!