Vastlakuklid astelpajukreemiga

Sel aastal sõime tavalistest vastlakuklitest isu juba täis ammu enne vastlapäeva. Poes müüdavad suurtootjate kuklid kahjuks kriitikat ei kannata, seevastu kiidan hoopis Rõngu Pagari kukleid. Väga pehme sai ja muidugi naturaalne vahukoor. Mmm need on tõesti isetehtutega  võrreldavad.
Vastlapäeval valmistasin aga teistmoodi kukleid, kus magusa vahukoore hulka segasin hoopis hapukat astelpajuvõiet. Kuklid küpsetasin taaskord Nami-Nami retsepti järgi.

Vastlakuklid astelpajukreemiga

25-30 tk

Kuklid:

  • 5 dl käesooja piima
  • 50 g pärmi
  • 3 sl suhkrut
  • 800 g jahu
  • 2 muna
  • 200 g sulatatud võid
  • 1 tl jahvatatud kardemoni
  • 1 tl soola
  • pintseldamiseks 1 muna

Astelpajukreem:

Hõõru pärm suhkruga vedelaks. Lisa piim ja pool jahukogusest. Lase rätiku all soojas kohas kerkida kuni tainas on hakanud vaikselt mullitama (ca 30 minutit).
Lisa taignale lahtiklopitud munad,  jahtunud sulatatud või, kardemon, sool ja ülejäänud jahu. Sõtku tainas kuni see on muutunud elastaseks ja läikivaks ning lööb kausi küljest lahti. Kata uuesti rätikuga ja lase soojas kohas tund aega kerkida.
Kerkinud tainast vormi väiksed kuklid. Aseta kuklid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, lase veidi veel kerkida (ca 15 minutit).
Pintselda kukleid pealt lahtiklopitud munaga, küpseta 200-kraadises ahjus 10-15 minutit.

Kreemi jaoks vahusta koor tuhksuhkruga, sega õrnalt juurde astelpajuvõie.

Lõika jahtunud kuklitelt pealt tükk ära, uurista saiasisu välja. Täida kukkel astelpajukreemiga. Soovi korral kaunista astelpajumarjadega ja raputa peale tuhksuhkrut.

Kuklite retsept: Nami-Nami