Viigimarjad mee, mündi ja Gorgonzolaga

Usun siiralt, et toitu peaks valima võimalikut elukohapõhiselt ning eelistada võiks ikka seda, mis kehale ja vaimule head teeb. Kui aga saabuvad müügile viigimarjad, siis on üsna tavapärane, et avastan ennast kassasabast viigimarjade, hallitusjuustu ning saiapätsiga ja püüan oma ebatervet õnnetunnet asjalikuma näo taha peita. Sest tegelikult usun ma ka, et väikesed kõrvalekalded on siiski meile kõigile lubatud, seni kuni nad igapäevast elu muidugi päris segama ei hakka.
See suupiste saab siuhti valmis ja kõhutunne ütleb, et eriti hinnatud võiks see olla näiteks veinisõprade seltskonnas. Katsetasin seekord mündiga, mis annab juurde päris põnevat värskendust, aga väga hästi sobib siia ka klassikaline tüümian või isegi näpuotsatäis värsket hakitud rosmariini.
Vaja läheb:
  • Tumedat ciabattat
  • värskeid ja küpseid viigimarju
  • Gorgonzola juustu
  • vedelamat mett
  • värsket münti
  • soola-pipart
Kuumuta ahi nii 180 kraadini. Pudista ciabattaviiludele juust, aseta peale viilutatud viigimarjad ja maitsesta pisut. Pista ahju ja hoia seal niikaua, kuni juust sulama hakkab (u 5-7minutit). Seejärel nirista peale vedelat mett , hakitud münti ja soovi korral veel natuke musta pipart ja soola. Serveeri toatemperatuuril.
P.S. Kui mesi kipub olema tahkemat sorti, siis tõsta see väikeses anumas näiteks mõneks minutiks kuuma vette istuma või kuumuta ettevaatlikult ja segades, kuni see oma vormi muutma hakkab.