Viigimarjamoos

Viigimarjadest tegin ma moosi ka eelmisel aastal, aga siis sai see hirmus kiiresti otsa. Sel aastal olin ma juba targem ja ostsin marju rohkem. Moos oli juba enam-vähem valmis, kui mulle tundus, et „kicki“ ei ole. Ei olnud seda sädet. Siis ma vaatasin oma külmkappi, kust mulle omakorda vaatas vastu kevadel tehtud riivitud bergamottide koorest sukaad. Tehtud-mõeldud. Ja nii hea sai!!! Viigimarjad võtavad ju ju külge iga maitse, ja juba purki avades tuleb vastu see imetabane bergamotine lõhn.
1 kilo viigimarju
Pool kg “kolm ühes” moosisuhkrut
Paar keerdu/veerand tl pipart
2 tl (bergamoti)sukaadi
Eemalda viigimarjadelt „sabad“, tükelda. Pane potti, siinkohal on see ainus moos, kuhu ma alguses vett panen, muidu ma seda ei tee. Hakka kuumutama, lisa suhkur, pipar ja sukaad. Keeda kuniks viigimarjad on poolpehmed, purgista eelkuumutet purkidesse. Sai ikka hea küll.