Virsiku-kohupiimakook
http://jazzinokitchen.blogspot.com/2016/03/virsiku-kohupiimakook.html
Veebruarikuises Eestis, värskete luuviljade nappuses mekivad konservid sama head kui päris. Kes tublim, tegi äkki ka ise suvel konservvirsikuid? Idee viljad püreeks teha ning koogile hapukoorekate peale valada sain siit retseptist. Tegu on konkurentsitult viimase aja parima kohupiimakoogiga, mis kevade lähenedes kindlasti veel tegemisele läheb. Toreda komplimendi tegi ka üks õhtusöögiline, kes tavaliselt pidavat magusakäigule ei ütlema, kuid seda kooki sõi lausa kaks tükki. Hurraa! Pildid paraku pisikesed ja pikslised. Pardon.
Virsiku-kohupiimakook
24-cm vorm
Põhi:
- 8 Digestive küpsist
- 50 g võid
Täidis:
- 300 g nõrutatud konservvirsikut ehk umbes 4 suuremat või 5 väiksemat virsikupoolikut
- 3 muna
- 300 g vaniljemaitselist kohupiimapastat
- 200 g hapukoort
- 40 g suhkrut
- 2 sl tärklist
- tera soola
- 0,5 tl riivitud muskaatpähklit
Kate:
- 200 g hapukoort
- 30 g suhkrut
- 1 tl vanillisuhkrut või 0,5 tl vaniljekaunapastat
Põhja jaoks purusta küpsised peeneks ning sega sulavõiga. Suru mass küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva vormi põhja ning jäta külmkappi ootele. Nõruta virsikupoolikud ning püreesta ühtlaseks. Sega kausis lahti munad, lisa virsikupüree, kohupiim ja hapukoor. Maitsesta tera soola ja riivitud muskaatpähkliga. Sega omavahel tärklis ning suhkur ja lisa kohupiimasegule. Vala täidis põhjale ning küpseta 175 kraadi juures umbes 50 minutit, kuni kook on pealt tahenenud, aga veel kergelt võdiseb.
Sega omavahel katteained ning vala koogile. Lülita ahi välja ja lase kinnise uksega veel soojas ahjus umbes 10 minutit jahtuda. Hoia kooki enne serveerimist üleöö jahedas, et maitsed saaksid ühtlustuda.
Toreda videoga ilus laul. Cibelle “Green Grass”.