Virsiku-toorjuustukook

Ma olen üsna kindel, et päris paljud otsivaid erinevaid retseptiideid, millist kooki nädalavahetuseks küpsetada. Hooajale vastavalt on kindlasti eesmärgiks leida miskit kerget, kevadele omast ning midagi, mille nimel tasuks üks küpsetusaktsioon ette võtta. Niisiis, lubage tutvustada virsiku-toorjuustukooki, millesse võite esimest ampsu süües koheselt armuda. Lihtsalt valmiva koogi lõpptulemus on mõnusalt kreemjas, samas oranživärvilised virsikud annavad juurde meeldivat mahlasust – ja loomulikult teevad ka tuju rõõmsamaks ja päikeselisemaks.

Selle koogi põhi on pisut teistsugune, kui tavaline muretainas, aga see-eest on täis põnevaid (ja pisut tervislikumaid) maitseüllatusi.
Koogil laske kindlasti täielikult jahtuda enne sööma asumist. Veel parem, kui valmistate küpsetise päevakese varem, sest uskuge mind – see kook muutub seistes aina paremaks:)

Põhi:

  • 65 g nisujahu
  • 65 g tatrajahu
  • 65 g kookoshelbeid
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • näpuotsatäis soola
  • 1 sl mett
  • 125 g toasooja võid

Täidis:

  • 1 virsikompott (virsikupoolikud siirupis)
  • 300 g toorjuustu
  • 200 ml rõõska koort (10%)
  • 2 muna
  • 100 g suhkrut
  • 3 sl mannat
  • peotäis mandleid

Põhja valmistamiseks sega kuivained omavahel, lisa mesi ja või ning sõtku ühtlaseks tainaks. Suru tainas 22-24cm küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi põhja ning soovi korral ka veidi äärtele.

Aseta virsikupoolikud koogipõhjale ringiliselt (keskele ära pane). Mikserda ühtlaseks toorjuust, koor, munad ja suhkur. Seejärel lisa segades manna. Vala täidis vormi. Küpseta kooki 175 kraadi juures 20 minutit, seejärel raputa koogile mandlid ning küpseta veel 30-35 minutit. Seejärel lase koogil jahtuda täielikult!