Võiküpsised šokolaadis

Oh kui kaua ma olen seda retsepti vaadanud ja nendest küpsistest unistanud. Lõpuks otsustasin ka järgi proovida. Nagu arvata võis, maitsesid küpsised tõesti hästi. Omaltpoolt andis nii välimust kui ka maitset juurde šokolaad. Ainukeseks pisikeseks miinuseks võib küpsiste juures lugeda selle, et nad on õrnad ja kipuvad kergelt murenema. Ahjust tulles tasuks kindlasti lasta küpsitel maha jahtuda ja alles siis saab neid korralikult transportida ja šokolaadiga katta. Sellest hoolimata lähevad need küpsised kindlasti kordamisele. Koostisosad on ju alati kodus olemas ja küpsiste lihtsuses peitubki võlu.

Vaja läheb:
100g toasooja võid
3sl suhkrut
2.5dl jahu
1tl vanillisuhkrut

Kaunistamiseks : umbes 3 ruudukest pähklitükkidega šokolaadi
Vahusta või suhkruga. Lisa jahu ja vanillisuhkur. Võta teelusikatäis tainast, vooli sellest pallike ja suru lapikuks ning tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Toimi nii ka ülejäänud tainaga. Küpseta 180 kraadi juures umbes 15 minutit, ehk kergelt kuldpruuniks. Lase küpsistel täielikult jahtuda. Seejärel sulata šokolaad (nt mikrolaineahjus) ja pintselda pool küpsisest šokolaadiga kokku (mina pintseldasin ainult pealmise poole). Lase šokolaadil taheneda ning seejärel serveeri.