Võine mandlikook rabarbaritega

ei saa veel küll. või noh…

pilti tegi Pille

võine mandlikook rabarbaritega

4  muna
1,5 dl suhkrut
125 gr toasooja võid
300 gr jahvatatud mandleid
50 gr kaerajahu
1 tl küpsetuspulbrit
4 rabarberivart (võib ka rohkem)
2 tl suhkrut
tuhksuhkrut, peale puistamiseks

soojenda ahi 200 kraadile, pese ja tükelda rabarberid, pane ahju ja eelküpseta u 15 minutit olenevalt tükkide suurusest. tõsta välja jahtuma. vahusta mikseriga munad ja suhkur, 5 min kuniks see värvilt heledamaks muutub, siis mikserda sisse või – kui tükid sellel hetkel sisse jäävad, siis ei pea muretsema. puista sisse mandlijahu, kaerajahu ja küpsetuspulber. vahusta veel natuke. vooderda 26 cm läbimõõduga vorm küpsetuspaberiga. pane kõige alla taignakiht, siis rabarberid, korda seda veel 1 kord, ja pane 180 kraadile ahju. küpseta 45 minutit kuni pulk puhtaks jääb. serveeri jahtunult ja tuhksuhkruga üle puistatuna.