Mustika-põldmarja kohupiimakook
http://sentjurin.blogspot.com/2014/07/mustika-poldmarja-kohupiimakook.html
Tunnistan, et hetkel, mil avasin oma blogi avalehe, läksin näost punaseks kui tomat-viimane sissekanne on tehtud juunikuu alguses. End suvel ribadeks töötades ei pannud tähelegi, et juba vaikselt paistab august. Projekte ja üritusi tuleb aknast ja uksest sisse, nii et blogi jaoks kokkamiseks lihtsalt ei olnud aega. Suhu tuli pista seda, mis kätte juhtus ja ainuke magus, mis kurgust alla jõudis oli mõni kreemijääk kausi põhjast. Aga see ei tähenda, et mul retseptidest puudust oleks, just risti vastupidi. Nüüd kui saab veidi vabalt hingata on aega ka enda tarbeks kooke ahju pista ja desserte pokaali paigutada.
Ma arvan, et käes on minu lemmikaeg- kõik südamelähedased marjad on järsku valmis ja nüüd tuleb vaid valida, kas enne rüüstata vaarikaid või sõstrapõõsaid või istuda hoopis tikrite seltsis. Aiad on marju täis ja Sandra otsib aga järjest ohvreid, kelle aeda tühjendada võiks, sellised need korteris elamise mured juba suviti on. Õnneks leidub rohkelt vastu tulevaid sõpru ja ka vanaema elab vaid kiviviske kaugusel.
Kui lõpuks koogiteoni jõudsin, siis jäid sõelale mustikad ja põldmarjad, ilusad mustjad marjad mõlemad. Kohupiimakreemile sai seltsiks kookospiim, mis annab mõnusa tekstuuri ja veidi teist laadi maitsenüansi. Peamine on see, et koogist oli hommikuks järel ainult purune koogialus.
Vaja läheb:
Põhi:
- 100 g täisteraküpsiseid
- 70 g võid
- 4 spl kaerahelbeid
- 3 spl kookoshelbeid
- 1 spl fariinisuhkrut
Täidis:
- 600 g vaniljemaitselist kohupiimakreemi
- 200 ml kookospiima
- 3 muna
- 0,5 dl suhkrut
- 1 laimi mahl
- Mustikaid ja põldmarju
1. Purusta küpsised. Sulata või, sega hulka kaerahelbed, kookoshelbed ja fariinisuhkur. Viimasena lisa purustatud küpsised.
2. Vooderda 24 cm läbimõõduga koogivorm küpsisepõhjaga ning küpseta 200-kraadises ahjus 10 min.
3. Täidise jaoks sega omavahel kõik koostisained v.a marjad. Vala täidis eelküpsetatud põhjale, vala sisse mustikad ja põldmarjad ning hajuta ühtlaselt mööda kooki laiali. Küpseta kooki 50 min 155-kraadises ahjus. Seejärel lase täielikult maha jahtuda. Maitseb kõige paremini kui on vähemalt 4-5 h külmikus seisnud.