Maasika-melonisalat sinihallitusjuustuga

Puhkus??? Puhkus!!! 
Puhkusega on alati nii, et kui see algab, siis ei tea kuhu poole joosta ja mida teha ning kui viimane nädal käes, algab paanika, sest puhkus saab ju kohe läbi ja tegelikult pole midagi teinudki. 
Õnneks on esimesed päevad on möödunud töiselt, kuid siiski toredalt – saime pika päeva olla vanaema juures ning täna külastasime Vastseliina Maarahva laata. Oh, kuidas mulle laadad meeldivad, mis sest, et tegelikult reaalselt ma lahkun sealt sama tühjade kätega nagu tulles. Vaadata on ka vahva :) Kogu see laadamelu ja -olu on see, mis tõmbab. Järgmisena on plaanis külastada Avinurme tünnilaata 23.juunil.
Aga vanaema juures olid esimesed maasikad valmis saanud. Kuigi alles mõned üksikud, siis olid need ikkagi väga-väga magusad. Kaasa korjasin ka mõned, mis noppimise hetkel alles ühe külge pealt heledad, kuid hommikuks olid needki punaseks küpsenud.  

Siin aga on imehea kooslust maasikatest, melonist ja sinihallitusjuustust. Värsked ja mahlased marjad sobivad  fantastiliselt tugevamaitselise sinihallitusjuustuga. 
Puhkus on tore! :)


Maasika-melonisalat sinihallitusjuustuga
1 suur peotäis lehtsalatit
1/2 Cantaloupe melonit
200 g maasikaid
100 g sinihallitusjuustu

Kaste:
3 tl apelisinimahla
2 tl oliivõli
1 tl mett
1 tl sidrunimahla

Valmistamine:
Rebi salat kaussi. Tükelda melon suupärasteks tükkideks, lõika maasikad neljaks ja murra sinihallitusjuust väiksemateks osadeks. Laota kõik salatilehtede peale ja sega kergelt läbi.
Sega kokku kastmeained ning nirista salatile. Serveeri.

Idee: ajakiri Tervis