Banaaniküpsised

 

  • 3 suurt (või 4 väiksemat) üleküpsenud banaani, purustatud
  • 1 tl vanilje ekstrakti
  • 60 ml õli (Kui on makadeemiapähkli, väga hea. Kui ei ole, pole ka miskit katki)
  • 230 g jämedaid kaerahelbeid
  • u 120 ml jahvatatud mandleid (sest nagu te  juba eelpoolt lugesite, metsapähklid oli otsa saanud)
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1/2 tl jahvatatud kaneeli
  • 1/2 tl mixed spice
  • 1/2 tl soola
  • 160 ml purustatud maapähkleid (mul oli ka tavalisi, aga otsustasin huvipärast panna röstidud ja soolatud varianti)
  • 240 ml šokolaadinööpe või purustatud šokolaadi
  • 3 peotäit plaksumaisi
Pane ahi 175°C peale küdema. Sega kokku purustatud banaanid, vaniljeekstrakt ja õli. Teises kausis sega kaerahelbed, jahvatatud pähklid, küpsetuspulber, kaneel, vürtsid ja sool. Lisa kuivainetesegu banaanisegule ning sega ühtlaseks. Siis sega sisse maapähklid, šokolaadinööbif ja plaksumais. Taigen võib tunduda veidi mitte-mätsiv, aga see pole probleem. Tõsta lusikaga küpsetuspaberiga kaetud plaadile pätsikesed, umbes tolliste vahedega, peaks saama 24 küpsist (mina sain 32). Küpseta 15-18 minutit või kuni kuldpruunid. Jahuta.