Gluteenivaba lillkapsarisoto
kahele-kolmele
500 g lillkapsaõisikuid
0,5 sibulat
12 šampinjoni, viilutatuna
3 dl köögivilja- või kanapuljongit
6 päikesekuivatatud tomatit, peeneks hakituna
soola, pipart
2 sl toorjuustu
parmesani ja oliiviõli (serveerimiseks)
Pane lillkapsaõisikud köögikombaini ning purusta riisitaoliseks seguks (kombaini puudumisel võid ka riivida jämeda riivipoolega). Prae peeneks hakitud sibul pannil õlis klaasjaks, poole pealt lisa pannile seeneviilud. Lisa seejärel lillkapsariis, puljong ja päikesekuivatatud tomatid ning kuumuta keskmisel kuumusel seni, kuni vedelik on imendunud. Maitsesta vajadusel soola ja pipraga. Seejärel sega juurde toorjuust, kuumuta seni, kuni toorjuust on rooga sulanud ning ning serveeri siis koheselt koos parmesanilaastude ja oliiviõliga.