Gluteenivaba maapähklivõisai

Riisijahu on üks minu lemmikjahusid. Tihtipeale lisan seda pannkoogitainasse või koogile. Leib saab ka loomulikult sellega rikastatud. Riisijahu annab küpsetistele miski omanäolise puudutuse  … ja see kas meeldib või mitte. Sama lugu on ka maapähklivõiga, mis annab igale küpsetisele sellele omase, kergelt soolaka meki.See muudab selle küpsetise pisut tihkemaks ja lisab soolakust ning loomulikult sobib siia imehästi!
Seda saia võib tegelikult vabalt nimetada keeksiks ning mis sobib ideaalselt maiustamiseks tassi kohviga. Minule tegelikult meeldib see tegelikult koos veidikese või ja juustuviiluga. Niimoodi meenutab see mulle maakodu lemmikvõikut – pehme rosinasai juustu ja võiga.
PS! Kui plaanid seda retsepti katsetada, siis pean kindlasti mainima, et see küpsetis on kõige parem järgmisel või ülejärgmisel päeval peale küpsetamist.
175 g maapähklivõid (soovitavalt maapähklitükkidega ehk crunchy peanutbutter)
125 g Demerera suhkrut
2 muna
250 g Kreeka jogurtit
4 dl riisijahu
1 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
Vahusta mikseriga maapähklivõi suhkruga. Lisa vahustamist jätkates munad ja Kreeka jogurt. Sega kuivained omavahel ning lisa lusikaga segades tainasse. Aseta tainas küpsetuspaberiga vooderdatud keeksivormi ning küpseta 175 kraadi juures 1 tund – 1tund 15minutit.
 Retsept valmis koostöös Farmi piimatööstusega.