Hamburger

Suvistel grillpidudel on tavapärasele liha grillimisele lõbusaks vahelduseks isetehtud hamburgerid. Alati tekitab see külalistes omamoodi positiivset ärevust, nagu oleks tegu millegi erilisega:) Valise ise oma maitse järgi, millist kastet vahele soovid panna või milliseid kukleid kasutad. Valik poelettidel on lai. Ja kõhu saab ka väga korralikult täis!

 

  • 500 g veisehakkliha
  • 2 keskmist sibulat
  • soola-pipart
  • 4 burgerikuklit
  • 1 hapukurk
  • 50 g pehmet koorikuga kitsejuustu
  • 1 suur lihatomat
  • majoneesi

Valmistamine:
Sega kausis hakkliha ühe peeneks hakitud sibulaga (jäta alles 4 viilu sibulat, mis hiljem burgeri vahele panna) ühtlaseks, maitsesta soola ja pipraga. Kõige parem on seda massi töödelda kätega. Vormi hakklihast 4 lapikut burgerit. Küpseta neid kuumal grillil või pannil kummaltki poolt mõni minut. Kui liha hakkab valmis saama, lisa grillile natukeseks ajaks ka saiad ja soojenda neid. Aga jälgi, et nad kõrge kuumuse käes kõrbema ei läheks. Seejärel määri kukli mõlemale poolele küllaltki palju majoneesi (võid ka mõnda muud kastet lisada) ja lao järjest vahele sibularõngad, hapukurgiviilud, kotlett, jämedad kitsejuustu viilud ja tomativiil.