Hapukoore-mannakook punaste sõstardega

Väga lihtne ja õhuline plaadikook, milles on jahu asemel kasutatud mannat. Ei ole väga magus ja sobib hästi söömiseks koos jäätise või kisselliga. Sellised koogid kaovad laualt nagu niuhti. Tuhksuhkruga ei tasu ka koonerdada. Kuna vajaminevate komponentide kogused hakkavad kõik numbriga 3, siis on retsepti üsna lihtne meelde jätta.
Kes jõhvikaid tuhksuhkrus mäletab, siis võin öelda, et ka punane sõstar tuhksuhkrus maitseb oivaliselt. See on üldse ainus viis minu arust, kuidas sõstraid süüa, sest otse põõsalt maitsevad nad ikka väga hapult ja ei kutsu kohe üldse. Tuhksuhkur koos marjadega karpi, veidi raputada ja keerutada ning sõstrad ongi maiustamiseks valmis.
Vaja läheb:
  • 3 muna
  • 3 dl suhkrut
  • 3 dl mannat
  • 300 g hapukoort
  • 300 ml punaseid sõstraid (võib asendada mustade sõstarde, mustikate, tikrite, vaarikatega)
Tee nii:
Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks, sega juurde manna ja hapukoor ning kalla taigen vormi. Peale puista marjad. Küpseta 170 kraadi juures 40 minutit.
Kogus: 20×30 cm plaaditäis. Terve ahjuplaaditäie jaoks võiks kogused hakata numbriga 6, ümmarguse 22-24 cm vormi jaoks numbriga 2.