Hiina kastmes pommu

Mina ei kuulu isiklikult nende inimeste hulka, kes baklažaani ehk pommut alati naudivad. Minu meelest võib suur kogus halvasti valmistatud pommut rikkuda ära kogu toidu, olla puine ja maitsetu. Aga hästi valmistatud pommu see-eest on midagi täiesti muud – nagu polekski tegu sama köögiviljaga. Näiteks maitseb mulle väga see harissaga vürtsitatud halloumi ja pommu salat, või siis Argentiinast kaasa toodud retsepti järgi valminud veiniäädikas marineeritud pommud (avastasin just, et retsepti siin blogis ei ole, on hoopis minu retseptidega reisiromaanis “Samba, sake ja tšillikaun”).

Ja nüüd võin siia ritta suure heameelega lisada mu viimase aja tõelise pommuelamuse – Hiina kastmes pommud, mille idee tõi endaga suviselt Hiina-reisilt kaasa armas inimene Tuuli (toidublogi Ise tehtud.Hästi tehtud)! Suur aitäh Sulle Tuuli, see roog viis tõepoolest keele alla ja seda ka neil, kes muidu ei ole maailma suurimad pommusõbrad! Retsept ongi võetud Tuuli blogist tema lahkel loal! Soovitan soojalt, proovige ära!

DSC_4238
Vaja läheb:
  • 2 keskmise suurusega baklažaani
  • soola
  • maapähkli õli
  • 1,5 spl tšillipastat (nt sambal oeleki)
  • pöidlasuurune jupp hakitud ingverit
  • 3 peeneks hakitud küüslauku
  • 150 ml kanapuljongit
  • 1,5 spl suhkrut
  • 1,5 spl sojakastet
  • 1 tl maisitärklist segatud 1 spl veega
  • 1 spl Hiina riisiäädikat
  • paras peotäis rohelist sibulat
  • tl seesamiõli

Tee nii:
Viiluta baklažaanid umbes 1,5-2 cm paksusteks viiludeks. Puista peale veidi soola ning lase umbes 20-30 seista. Kuivata väljaimbunud mahl köögipaberiga. Lõika iga viil neljaks veerandiks.
Kuumuta vokkpannil paras kogus õli hästi kuumaks ning voki baklažaani 3-4 minutit kuni see on saanud kuldse jume. Aseta köögipaberile, et liigne rasv eralduks.
Kalla pannilt ülejäänud õli ära ning kuumuta pannil veel 2-3 spl õli. Kuuma õli sisse sega tšillipasta, sega ja lisa siis ingver ja küüslauk.
Eraldi kausis sega omavahel puljong, sojakaste ja näpuotsaga soola. Lisa pannile, samasse kalla ka eelküpsetatud baklažaanid ja hauta veidi aega. Lisa veega segatud tärklis ja sega, kuni kaste on paksenenud. Viimasena lisa äädikas, hakitud roheline sibul ja seesamiõli.
Serveeri aurutatud basmatiriisiga.