Hiina mõjutustega kurgisalat

Ma loomulikult hindan ja armastan klassikalist tilli ja äädikaga kurgisalatit, kuid samamoodi lummab mind vahelduseks Hiina päritolu kurgisalat. Mõnus kerge ja nauditavalt maitseküllane suutäis. Tavaliselt teen endale kohe korraliku taldrikutäie ja söön siis ise kõik ära. Vahel teen kohe kiirelt uue portsu ka, sest see maitsekooslus on lihtsalt võrratu.

Sellise salati tegemine on äärmiselt lihtne.
  • 1 pikk kurk, köögiviljakoorijaga ribad tõmmatud
  • 1 tšillipipar, peeneks hakituna
  • 1 sl sojakastet
  • 1 sl riisiäädikat
  • 1 tl mett
  • 1 sl sarapuupähkli vm meelepärast õli
  • paar tilka seesamiõli
  • seesamiseemneid ja/või sibulaseemneid (neid saab Umami.ee poest)

 

Sega kausis sojakaste, äädikas, suhkur ja õlid. Sega juurde ka hakitud tšillipipar. Sega köögiviljanoaga tõmmatud kurgiribad kastmega läbi ning tõsta taldrikule. Juurde puista seesami ja/või sibulaseemneid. Söö kohe.