Hommikused lihasaiad

ma tegelikult mäletan neid võileibu lapsepõlvest. ilmselt tegi neid minu tädi, kes elas Tallinnas & sel ajal tundus see hirmus peen;) aga nüüd juhtus ühel õhtul pisut pöffi järgi jääma (no turul oli nii ilus tükk ja ma teadsin, et see on üle meie vajaduste, aga kuidas sa ütled, et lõigake see väike jupp maha, kes seda ikka tahab, ja liha oli ju ilus, noja nii ta läks), ja siis järgmisel hommikul seda kurba pöfipära vaadates tulid mulle need võileivad meelde. saab muidugi tavalisest hakklihast ka. me tegime neid hommikuks, aga nad käravad ka muul ajal tummisemaks söögiks

hommikused lihasaiad (söögil ja muidu postil peab ju olema pealkiri, aga mul ei tulnud paremat mõtet)

  • hakkiliha vastavalt sööjate arvule, 100 grammiga saab u 3 saia küll
  • röstsaia viile
  • soola, pipart, muid maitseaineid
  • kappareid ja hapukurki
  • 1 muna
  • vürtsikamat tomatikastet (sõltub eelmis õhtu rajususest, aga tavaline ketshup ajab ka asja ära;)
  • kui sibul meeldib, siis seda ka
  • riivitud juustu

põhimõtteliselt tee kas böffi, või kotletitainas. ehk tükelda sibul/hapukurk, maitsesta hakkliha – soola, pipra, tüümiani, millega iganes, mis meeldib. kasvõi küüslauguga. lisa muna ja tomatikaste. sega kõik läbi. määri saiadele veel pisut tomatikastet, jaga hakkilihasegu saiade vahel – vastavalt sööjate arvule. puista peale riivitud juust ja küpseta kuniks juust sulanud ja hakkliha läbi küpsenud. nagu öeldud, on tegemist sellise tummisema hommikusöögiga, näiteks nädalavahetusel. näiteks nagu homme hommik.