Ingveriküpsised kaerahelveste ja kuivatatud jõhvikatega

Umbes 12-14 tükki:


110 g toasooja võid
145 g heledat pruuni suhkrut (nt muscovado)
1 sl heledat siirupit
1 muna
200 g jahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
30 g suuri kaerahelbeid
100 g suhkrustatud ingverit
70 g kuivatatud jõhvikaid (võib ka rosinaid)

Vahusta või suhkruga, lisa siirup ja muna ning sega hästi läbi.
Sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja kaerahelbed.
Haki suhkrustatud ingver ja jõhvikad veidi väiksemaks.
Lisa jahu võisegule. Viimasena lisa ingver ja jõhvikad.
Vormi tainast 5 cm läbimõõduga “vorstike”, keera toidukilesse ja pane tunniks külma.
Lõika “vorstikesest” umbes 1 cm paksused viilud ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 170-kraadises ahjus umbes 20 minutit.

Allikas: mugandatud I. Popovici raamatust “Popina Book of Baking”