Juustukastmega pannkook

Täna teeme soolast pannkooki. Mul on au katsetada uusi suurepäraseid Norra juustusid, millest tänane superstaar on Jarlsberg. See on maheda-magusa mekiga veidi emmentali-tüüpi suurte aukudega ilus kollane juust. Tekkis tahtmine segada seda ühe mõnusa comfort-juustukastme sisse ja valada see koos muude lisanditega vanale heale kodusele pannkoogile.

 

Juustukastmega singi-juustu pannkook

2 portsjonit

 

PANNKOOGI JAOKS:

55 g nisujahu

näpuotsatäis soola

1 vabapidamisel kana muna

150 ml piima

praadimiseks meelepärast õli

 

JUUSTUKASTME JAOKS:

25 g võid

25 g nisujahu

225 ml piima

100 g Jarlsbergi juustu või muud suureaugulist magusa alatooniga juustu, näiteks Emmental (riivi)

Värskelt jahvatatud musta pipart

 

KATTEKS:

2 rohelist sibulat

4 hakitud päikesekuivatatud tomatit

8 viilu kvaliteetset veiseliha suitsusinki (lõika nelinurkseteks tükkideks)

Klopi kokku muna ja piim ning mikserda need omakorda soolaga segatud jahuga ühtlaseks. Kasutada võib käsimikserit või blenderit.

Sulata väikeses potis või kastmepannil või, klopi hulka jahu ja kuumuta segades 1 minuti jooksul. NB! Ära pruunista! Lisa sorts-haaval piim, ise samal ajal kogu aeg kloppides. Kuumuta keemiseni ja lase madalal tulel jälle 1 minut podiseda. Eemalda tulelt, sega sisse pool riivitud juustust ja maitsesta pipraga. Hoia soojas.

Parimad pannkoogid tulevad siis, kui pann on väga põhjalikult eelsoojendatud, kuid küpsetamise ajaks on kuumus keeratud pigem keskmise peale. Prae esimene pannkook ühelt poolt kuldseks ning siis kui see on ümber keeratud ja hakkad teist poolt praadima, saad juba praetud poolele lisada katted ning kastme. Puista peale pool singist, tomatitest ja sibulatest ning jaota lusikaga peale pool juustukastmest. Kõige peale riputa veel ka allesjäänud riivjuustu. Selleks ajaks on juba ka alumine pool praetud. Voldi pannkook pooleks või neljaks ning hoia soojas kuni läbid täpselt sama protsessi ka järgmise pannkoogiga!