Karamelline õunakook

Õunakook Juubeli tordipulbri põhjal

See on üks küpsetistest, mille valmistamisele kulunud aeg ja vaev on pea olematud, maitse aga vastupandamatu. Kui on kange õunakoogi isu ja tahaks kohe ja nüüd, siis see retsept ongi nagu rusikas silmaauku. Koogikese kokkuladumine ja küpsetamine on nii lihtsad, et sellega peaks lapski hakkama saama.
Postituse pealkiri on ses mõttes eksitav, et mingit eraldi karamelli ma siia ei valmistanud. Karamelline mekk tuleb hoopis Juubeli tordipulbrist ja võist koosnevast õhukesest põhjast ja puru koostises olevast fariinsuhkrust. Eks selliseid tordipulbriga tehtud kookide versioone on liikvel mitmeid ja paljudel kindlasti oma lemmik välja kujunenud. Soovitan kindlasti nüüd õunahooajal seda kooki ka proovida, kes teab, ehk leiate uue favoriidi:)

Karamelline õunakook

Põhi:

  • 1 pakk Juubeli tordipulbrit
  • 75 g võid

Kate:

  • 4-5 õuna

Puru:

  • 25 g võid
  • 1 dl fariinsuhkrut
  • 1 dl nisujahu

Kata u 22×32 sentimeetrise vormi põhi ja küljed küpsetuspaberiga. Puista vormi põhjale tordipulber. Tükelda või õhukesteks väikesteks viilakateks, laota need pulbrile.
Puhasta ja viiluta õunad. Lao koogile.
Puru jaoks näpi sõrmede vahel või, suhkur ja jahu peeneks pudiks. See võib tunduda väikese võikoguse tõttu pisut kuiv, aga küpsemisel eraldub õuntest mahla ja puru muutub kenasti krõbedaks. Puista puru õuntele.
Küpseta 180 kraadi juures 45 minutit.

Õunakook Juubeli tordipulbri põhjal