Karulaugupesto

Kui pesto oli valmis saanud ja avasin köögikombaini kaane, ahhetasin vaimustusest. Olin just saanud endale uue lemmikvärvi! Nii ere ja värske roheline, lihtsalt pakatas energiast ja värskusest. Maitse ja veelgi rohkem see teadmine, millise tohutu vitamiinipommiga ma just maiustamas olen, paitas kõiki meeli veel ekstra topelt. Niisiis, siin on ühe suure C-vitamiini doosi retsept. Ahjaa, karulaugu võib traditsioonilisema pesto tegemiseks välja vahetada basiiliku vastu või siis teiste põnevate maitsete katsetamiseks noorte nõgese- või naadilehtede vastu. Aga võid ka erinevaid taimi kokku panna ja teha ühe segapesto:)

  • 120 g ilma varteta karulaugulehti
  • 35 g seedermänniseemneid või india pähkleid
  • 0.5-1 küüslauguküüs (oleneb suurusest)
  • 20 g tükkideks hakitud parmesani juustu
  • 5 sl külmpressitud oliivõli
  • sidrunimahl, sool, pipar

Valmistamine:
Pane kõik koostisosad köögikombaini ja purusta kuni saad ühtlase pasta, kuigi natuke võib ka tükke sisse jääda. Maitsesta vajadusel veel soola, pipra ja sidrunimahlaga. Küüslauku võib alguses panna vähem ja hiljem lisada, kui tundub, et on vajadust. Liiga palju küüslauku võib pesto kibedaks teha.
Pane karulaugupesto purki ja nirista peale õhuke kiht õli. Nii säilib pesto külmkapis umbes nädala.
Naudi pestot saiade ja leibade määrdena või maitsesta sellega pastasid, suppe, pitsat.