keeksist ja ricottast
http://davahtaresidence.blogspot.com/2012/03/keeksist-ja-ricottast.html
miski aje sunnil ostsin ma ricottat. Ja siis ta oli seal kapis kurva näoga ja head mõtet ei tulnud. Mis siis ikka, kui keeks, siis keeks. Lisaks ootas tarbimist ka teatav hulk shokolaadist kohviube.
Ricottakeeks shokolaaditükkidega
200 gr ricottat
100 gr võid
2 muna
100 gr suhkrut
2 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
100 gr shokolaadinööpe vms (kui nööpe pole, ajab asja ära ka tavaline shokolaad)
vahusta toasoe või suhkruga, lisa munad ja ricotta. Sega küpsetuspulber jahu sisse ja vala pidevalt vahustades osade kaupa või-muna jm segusse. Kõige lõpus pane juurde shokolaaditükid, sega veelkord läbi ja vala sellesse pooliku suurusega keeksivormi. Küpseta 180 kraadil u 45 minutit kuniks pealt kuldpruun ja tikk puhtana välja tuleb. Lase jahtuda kuni leiguseni.