Kirsi-jõhvikakattega toorjuustukook
“Tahan teha jõuludeks mingit head kooki, aga ühtegi mõtet ei ole”, kurdab ema. “Aga miks sa ei tee juustukooki – lihtne ja hea ka, ” ütlen mina. ” No sellepärast, et sa juba ammu lubasid mulle retsepti anda, aga…” Ja tegelikult ka. Juba suvel vist lubasin. Igatahes siit ta nüüd lõpuks tuleb emale ja teistele soovijatele.
Minu arvates üks lihtsmaid ja universaalsemaid retsepte, mis pole veel siiani alt vedanud. Katteid saab varieerida vastavalt käepärasele – suvel värsked marjad, talvel näiteks see siin või hoopis midagi kolmandat. Kokku segamisega ja küpsetamisega aega ei kulu, kuid jahtumine ja tahenemine võtab küll oma osa. Aga kui kook päevake varem valmis teha, siis jääbki külaliste tuleku eel rohkem aega soengu sättimiseks ja klaasikese šampanja nautimiseks…
Vaja läheb:
Põhi
- 100g võid
- 225g Digestive küpsiseid (võib talviselt inspireerituna osaliselt asendada ka piparkookidega)
- paar spl pruuni suhkrut
Toorjuustukate
- 800g toorjuustu
- 4 muna
- 150g suhkrut
- 1tl vanilje ekstrakti või vaniljesuhkrut, kui esimest käepärast ei juhtu olema
Kirsi- jõhvika kate
- 200g jõhvikaid (need poodides redutavad jube suured Kanada vms jõhvikad sobivad siia kusjuures kenasti)
- 200g külmutatud kirsse (kivideta ikka)
- pisut sidrunimahla
- vajadusel sorts vett
- 150g moosisuhkrut
Serveerimise eel pole muud tarvis teha kui asetada kook vaagnale ja valada peale marjane kate. Ongi kõik.