Kirsi-shokolaadi küpsisetort

Küpsisetort on meie kõigi lapsepõlveklassika. Ainuüksi seepärast on see suurepärane kook, et seda sai ka 5aastasena aidata emal kokku panna, kuna mängus pole ei kuuma pliiti ega teravaid nuge.


Küpsisetorte/kooke on tuhandeid erinevaid ja see siin on tõesti küpsisetort, mitte kook – shokolaad ja kirsid on ju väga luksuslik kooslus ning selles siin on mõlemat ohtralt. Näeb ka väga noobel välja, mistõttu sobib kaunistama iga pidulauda. Jagub kaheksale.
Tordiks:
  • 3 pakki shokolaadiküpsiseid*
  • 500 grammi kreemjat kohupiima (mitte pasta)
  • 1 spl suhkrut
  • 350 grammi kompoti kirsse
  • 5-6 spl kirsikompoti vedelikku

Glasuuriks:
  • 80 grammi 70% shokolaadi* + 20 grammi kaunistuseks
  • 1 kuhjaga teelusikat kakaod
  • 100 ml kirsikompoti vedelikku
Küpsiste kastmiseks kirsikompoti vedelikku
Valmistamine:
Mõõda glasuuriks välja 100ml kirsikompoti vedelikku.
Kreemi valmistamiseks tükelda kirsid ja sega kohupiima ning suhkruga. Vajadusel lisa 5-6spl kirsikompoti vedelikku, et saaksid paremini määritava, kuid siiski paksu kreemi.
Kasta küpsiseid hetkeks kirsivette ja lao taldrikule 3X3 ruut. Kata poolega kreemist ja lao teine kiht küpsiseid, mille peale pane ülejäänud kreem ja kata see omakorda küpsisetaga. Pane tort külma tahenema.

Glasuuri valmistamiseks kuumuta kirsivedelik peaaegu keemiseni ja lase mõni minut jahtuda. Samal ajal tükelda shokolaadi hästi peeneks ning lisa seejärel koos kakaoga kirsivedelikule. Sega korralikult kokku, et shokolaad sulaks ja kakao tükke ei jääks. Lase 10 minutit külmkapis jahtuda.
Vala glasuur ettevaatlikult tordile, kui see veel liigselt voolab, lase vahepeal esimesel kihil hanguda. Kaunistuseks tõmba köögiviljakoorijaga tordile shokolaadist laastud. Lase enne serveerimist vähemalt 3 tundi tõmmata. Head ladumist!
*Kasutan pehmeid ja muredaid Selga küpsiseid ning 70% Laima tumedat