Kõrvitsa püreesupp juustuga

Hetkel ma istun Viimsi Reval Cafes ja ootan millal saan oma tibule uude lasteaeda järgi minna. See nädal on nimelt harjutamise päevad ja tudule ta seal veel ei jää. Ta saab varsti kahe ja pooleseks ning seni on käinud vaid osalise nädalase koormusega lastehoius. Kuid tänu sellele läheb harjutamine õnneks libedalt vist. Teine suur elumuutus ootab meid ka ees – kolime sellesse kanti, millest oleme juba ammu elukaaslaasega mõlgutanud, nimelt Piritale. Erinevatel asjaoludel liikusime sellest vahepeal kaugemale, mis ei ole üldse halb. Kuna aga Bianca-Chiara sai nüüd koha Merivälja lasteaeda, siis on aeg tegutseda. :) See tähendab seda, et ka Helena’s Bakery peab vaikselt kolima hakkama, sest koduköök tuleb ju köögiga kaasa. Kuna aga Tallinn ja kogu Harjumaa on suht väike, siis ei mängi see mingit rolli, olen mobiilne.
Sügis koputab aknale ja seetõttu on aeg hakata värvidest pakatavaid külluslikke roogi pakkuma. Nagu näiteks kõrvitsasupp. Säärast suppi saab väga edukalt teha ka suvikõrvitsast, siis ta ainult ei oma nii kirgast oranži värvi. Selle supi puhul ma ei anna konkreetseid koguseid ega isegi mitte kindlaid köögivilju ei pane paika, sest kasutada võib tõesti kõike, mis on meelepärane ja mis ei oleks liiga roheline, tume või pruun, et tekitaks supile mitteapetiitse värvuse. Oleme loovad! Supi tõhustamiseks kasutasin jällegi juba armsaks saanud Apetina juustukuubikuid küüslaugu ja oliividega ja tripsutasin peale ka oliiviõli.

Kõrvitsa püreesupp juustuga

Soovipärase suurusega potitäis (olenevalt kui palju köögivilju lisad)

Kõrvitsakuubikuid (võid lisada ka suvikõrvitsat)
Porgandikuubikuid
Punast või kollast paprikat
Sibulat (mitte üle ühe)
1 küüslauguküüs
Soovi korral ingverit
Oliiviõli
Vett
1 öko-kanapuljongikuubik
3 spl hakitud maitserohelist (hästi sobib täiesti tavaline petersell)
Kui soovid võid veel lisada mingeid erksavärvilisi köögivilju (bataat, tomat, millel koored eemaldatud vms)
Peale: juustukuubikuid, extra virgin oliiviõli või sama õli, milles olid konserveeritud juustukuubikud, seemnesegu
Prae kergelt, kuid ära liigselt pruunista, sibul ja küüslauk oliiviõlis, lisa peenelt hakitud ingver ja järgemööda kõik tükeldatud köögiviljad (v.a.tomat, kui seda kasutad – see lisa, kui muud viljad on juba pehmeks keenud). Passeeri läbi, lisa peale kuum vesi ja puljongikuubik, lase keema tõusta. Hauta köögiviljad pehmeks, lisa maitseroheline (ja/või tomat) ning püreesta samikseriga potis (ettevaatust, kuum supp pritsib!) või siis blenderis (ikkagi ettevaatust :)). Serveeri ja puista peale kuubikut, nirista õli ja pudista seemned. Mmmmmm… :)