Kreekapärased lihapallid

Kogus u. 20 lihapallile

  • 350 veise- ja seahakkliha
  • 150 g oliive
  • 100g fetajuustu
  • 2 küüslauguküünt
  • 1 sibul
  • 1 muna
  • 1 tl kuivatatud tüümiani
  • sool/pipar

Sega kausis hakkliha, tükeldatud sibul ja küüslauk, neljaks lõigatud oliivid, näppude vahel murendatud fetajuust, muna, tüümian. Maitsesta soola ja pipraga.
Tee käed märjaks, tõsta supilusika suurune taignapall peopessa ja vormi ümmarguseks lihapalliks. Jälgi, et lihapallid oleksid ühesuurused, siis valmivad üheaegselt.
Tõsta lihapallid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Jälgi, et lihapallid üksteise vastu ei puutuks.

Küpseta 200 kraadi juures 20-30 minutit aeg-ajalt segades, keera grillreziimile ja küpseta veel 5 minutit, et lihapallid krõbedamaks muutuksid. Väldi üleküpsetamist, et lihapallid ära ei kuivaks.