Krepid, siidriga

40 gr võid, sulatatuna
150 gr jahu
150 gr tatrajahu
3 muna
pool tl vanilliekstrakti
näpuotsatäis soola
2 dl siidrit (see peaks olema see „päris“siider. Mitte siidritaoline toode nagu Kiss ja mis nad kõik on. kui on tegemist mädamaitselembiga nagu mina, siis loomulikult seda. Aga kõlbab ka iga normaalne keskmine kuiv või vähem kuiv õunasiider)
3.5 dl piima
sulata või. Pane jahud ja sool kaussi, lisa munad, hakka segama, siis lisa piim, segamise lõpupoole siider ja sulavõi. Lase tunnikene toatemperatuuril seista. Sega läbi, kui siis taigen liiga paks tundub, pane natuke piima juurde. Aja pann kuumaks. Ma olen alguses õli ka pannud, aga tegelikult oleneb pannist, või on ju taignas nagu kreppidel ikka, väga polegi vaja. Küpseta koogid. Siin on seda tatart minu jaoks ju parasjagu. Ja siidrimaitse on ka olemas. Mina panin tirtsu suhkrut ka taignasse, tasakaalustamise mõttes.
mõte siit: Regal nr 57, jaanuar/veebruar 2014.