Lihtne kukeseenesupp

Sattusime eile lapsega seenenäitusele ning ma sain lõpuks aru, et mina vist peale kukeseente metsas enam miskit muud korjata ei saa. Vaatad ühte seent ning mõtled, et see on puravik, siiski-siiski selgub, et hoopis miski seen nimega X, mille lähedale üldse minnagi ei tohi (veidi liialdatult, aga ikkagi:)). Siis vaatad, et need ju pilvikud ja need kenad punaka kübaraga seened samuti. Jälle aga loed silti nig selgub, et need viimased ei ole just tervisele kõige paremad. Ütleme nii, et see seenemaailm ei ole lihtsate killast.
Siiski armastan ma erinevaid seeneroogasid. Esimene seenekaste, koorese täidisega seenepirukas ja….. nimekiri on lõputu. Alljärgnev seenesupp (üks minu lemmikumaid) on ka ülimaitsev ning valmib kiirelt – just täpselt sobiv peale seenemetsas ringi uitamist ning näljasena koju jõudmist. Hääd!

Retsept ilmus ka ajakirja Maret augutikuunumbris.

neljale

  • 1 sibul
  • 400 g kukeseeni
  • mõned tüümianoksad
  • 1 l köögiviljapuljongit
  • 200 g sulatatud juustu
  • soola, pipart

Haki sibul ning prae pannil õlis klaasjaks. Puhasta kukeseened ning lisa poole praadimise pealt pannile. Eemalda tüümianivartelt lehed ning lisa pannile. Maitsesta soola ja pipraga. Kuumuta segu mõned minutid ning vala siis juurde puljong. Lase keskmisel kuumusel podiseda u 5minutit. Seejärel püreesta kogu segu, lisa juurde sulatatud juust ning kuumuta pliidil seni, kuni juust suppi sulab.