Lõhe veini-apelsinikastmes

Neljale:

3 dl valget veini
3 dl värskeltpressitud apelsinimahla
1 väike sibul, peenelt hakitud
2 tl riivitud apelsinikoort
noaotsatäis jahvatatud kaneeli
noaotsatäis jahvatatud ingverit
soola
4 tükki (a 175 g ) lõhefileed
25 g võid
Serveerimiseks:
2 väiksemat apelsini, väga õhukeste viiludena
natuke kaneeli
keedetud riisi
Vala suurele pannile valge vein ja apelsinimahl, lisa hakitud sibul, riivitud apelsinikoor, kaneel ja ingver ning maitsesta soolaga. Lase keema tõusta, alanda kuumust, kata pann kaanega ja lase vaiksel tulel keeda umbes 10 minutit.
Siis lisa lõhetükid, kata pann kaanega ja hauta tasasel tulel umbes 10 minutit, ehk kuni kala on läbiküpsenud.
Tõsta kalatükid eelsoojendatud taldrikule ja hoia soojas.
Lase kastmel uuesti keema tõusta ja keeda mõned minutid, kuni kaste on paksenenud ja redutseerunud.
Maitsesta kastet vajadusel soolaga, sega sisse või ja vala kaste lõhetükkidele.
Kaunista apelsiniviiludega ning puista peale pisut kaneeli. Serveeri kohe. Juurde paku keedetud riisi.
Allikas: “Dutch and Belgian Food and Cooking” J. de Moor, S. van Dyck