Magusad läätsepallikesed

Õige vastus on: magusad läätsepallikesed. Mõnusad (vähe)magusad ampsukesed, koostiselt peaaegu 100% läätsed. Tasub proovimist!
  • 200g kuivatatud läätsi (mul olid punased)
  • 3-4 sl suhkrut
  • 1-1,5 tl jahvatatud kaneeli
  • näpuotsaga karemoni
  • frittimiseks õli
Ampsukeste valmistamist tuleb alustada paar tundi enne söömaasumist: loputasin läätsed paarist veest läbi, kuni vesi puhtaks jäi. Seejärel jätsin läätsed külma vette paariks tunniks ligunema.

Kui paar tundi oli möödas, nõrutasin läätsed, panin köögikombaini ja püreestasin, kuni läätsedest oli saanud ühtlane püreemass. Seejärel segasin juurde suhkru ja maitseained.
Valasin õli vokpanni ja kuumutasin, kui õli sisse pistetud saiatükk hakkas särisema. Siis vormisin kahe teelusika abil läätsemassist pallikesed ja poetasin kuuma õli sisse küpsema. Küpsetasin, kuni pallikesed hakkasid pealtpoolt kuldpruuniks muutuma (neisse tekkisid siis ka väiksed praod), seejärel tõstsin pallikesed köögipaberile nõrguma.

Kas keegi veel teab mõnda magusrooga, mida läätsedest teha saab? Oleks ju nii põnev.. :)